Založ si blog

Nezištná pomoc alebo parazitovanie

V obci Plavecký Štvrtok sa nachádza nelegálny tábor a jedným z jeho negatívnych vplyvov je veľké množstvo voľne pohybujúcich sa psov. Psy sú vyhladované, bité, často trpia chorobami, zvyknú byť aj agresívne a hlavne nie sú očkované proti besnote.

 

Naši predkovia so zdravým sedliackym rozumom, by takéto psy milosrdne zastrelili, než by sa mali pozerať ako trpia a riskovali pohryznutie. Toto ako mnoho iných negatívnych vplyvov neprispôsobivých komunít má aj tzv. priaznivý vplyv a to v podobe istého biznisu-získania dotácie ako inak pre mimovládky. Tento krát sa na probléme neprispôsobivých komunít chcú priživiť ochrancovia zvierat, veď týmto psíčkom treba pomôcť.  

 

Každý by bol rád keby im našli dobrý domov a starostlivosť. Ale to nie je, zdá sa, podstata myslenia ochrancov. Je choré, ak ochrancovia zoberú psov, pričom sa im možno podarí chytiť polovicu, odvezú ich 30km do BA, tam ich vykastrujú a vrátia naspäť odkiaľ ich zobrali, teda do nelegálneho tábora. Ochrancovia majú peniaze a dobrý biznis, ale psy sa znova budú túlať po uliciach a ohrozovať verejnosť. Nechytený psy sa znovu budú množiť a zdá sa, že takto sa niekedy v budúcnosti znovu môže požiadať o dáku tu ďalšiu dotáciu na „psíčkov“.

 

Efekt pre občanov Plaveckého Štvrtka žiadny, ale pre vykázanie použitia dotácie od ochrancov – dobré.

Extrémizmus, diskriminácia, rasizmus a neprispôsobivé komunity

12.08.2010

Na úvod chcem zdôrazniť, že nie som rasistka, neodsudzujem ani nepozerám na ľudí podľa farby pleti. Ľudí posudzujem podľa ich správania. Tento príspevok je môj názor, ktorý nikomu nevnucujem, práve naopak chcem, aby vznikla čo najväčšia konštruktívna debata. V súčasnej dobe sa výrazy ako extrémizmus, diskriminácia používajú denne, veľa ľudí ani [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3713x
Priemerná čítanosť článkov: 1857x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy